Turte digestive

paine - turte digestive

Ingrediente:

  • 150 gr faina integrala
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • optional: coaja de la o lamaie
  • 1/2-1 cana de ovaz (dupa gust)
  • apa calduta cat cuprinde (1/2-1 cana)

Amestecati toate ingredientele uscate intr-un castron incapator.

paine - turte digestive

Adaugati apa si uleiul de masline si framantati cat sa se omogenizeze toate ingredientele intr-un aluat moale, dar nelipicios. Nu faceti un aluat tare, ci doar cat sa se poata intinda usor.

paine - turte digestive

Intindeti aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime si decupati in forma dorita. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

paine - turte digestive

Optional: Ungeti fiecare bucata cu putin ulei de masline si presarati sare peste.

Coaceti la foc mediu 15-20 de minute; atentie sa nu le tineti prea mult ca sa nu se intareasca.

paine - turte digestive

Sunt grozave ca inlocuitor pentru chipsuri, biscuiti sau felii de paine.

Un răspuns

  1. […] impreuna cu o felie de painea neagra sau cateva turte dietetice dupa reteta de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: